Radio-interview Anne Soldaat

Samen met toenmalig vriend en Daryll-Ann-fan van het eerste uur Jacco van Lanen (nu oa boeker en manager van diverse artiesten) interviewde ik Anne Soldaat tijdens de soundcheck voor hun optreden in Tivoli, april 1995.

Een jaar later boekte ik ze voor een festival van EKKO (zie ook mijn ode aan EKKO: Planet of sounds and characters – My CMS (puravidamedia.nl)), een tent waar je de gebroeders Paulusma en de alomtegenwoordige Ferry Rosenboom ook af en toe kon tegenkomen. En ik kan me nog herinneren dat we in die tijd een demo-cassettebandje kregen opgestuurd van Visions of Johanna, dat snel daarna Johan werd, een band die geen toelichting meer behoeft.

In dat jaar werd ook het Excelsior-label opgericht en de rest is geschiedenis. Een geschiedenis van 25 jaar, die in deze maand van schrijven, november 2021, gevierd zou worden in Paradiso, met optredens van oa Daryll-Ann en Johan, als niet…

Die geschiedenis is trouwens vastgelegd in de podcast 25 jaar Excelsior Recordings, oa met Anne Soldaat en ook vanuit of ism met Tivoli, maar nu Tivoli/Vredenburg (te beluisteren via Spotify). Grappig om een aantal onderwerpen en gebeurtenissen die daar behandeld werden terug te horen in dit interview, toen ze net aan de hand of gebeurd waren.